Proiecte‎ > ‎

T.A.L.E.

postat 30 mar. 2014, 11:40 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 5 ian. 2015, 23:24 ]
     

        Copiii cu autism au nevoie de abordări diverse şi personalizate  pentru a dezvolta abilităţi de comunicare, autoservire, cognitive şi de socializare, adică abilităţi de viaţă independentă.
Tehnologia, prin aplicaţiile multimedia,  poate oferi o interfaţă foarte utilă şi motivantă în intervenţiile educaţionale destinate copiiilor cu autism. 
Noile tehnologii disponibile pot fi folosite pentru a îmbunătăţi comunicarea verbală dar în acelaşi timp oferă o alternativă de comunicare prin aplicaţii pentru copiii non-verbali; ajută la dezvoltarea aptitudinilor sociale prin jocurile specifice disponibile; sporesc capacitatea de a învăţa prin stimulii vizuali, auditivi  şi tactili. 
Modernizarea serviciilor  de intervenţie educaţională pentru copiii din Centrul de Zi al Asociaţiei Autism Baia Mare are ca scop îmbunătăţirea abilităţilor de viaţă independentă cu impact direct asupra calităţii vieţii acestora şi a familiilor lor.

Scopul proiectului “T.A.L.E.“ (TECHNOLOGY ASSISTS LEARNING AND EDUCATION) este îmbunătăţirea abilităţilor de viaţă independentă a copiilor cu autism din Centrul de Zi al Asociaţiei Autism Baia Mare prin implementarea de servicii moderne de evaluare, intervenţie educaţională personalizată, monitorizare şi evaluare. Mai multe detalii despre proiectul T.A.L.E. se regasesc la www.autismbaiamare-tale.ro .

Finanțator proiect: FUNDAȚIA VODAFONE ROMÂNIA
Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 16 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 700 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 15 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro .
Ċ
Site Autism Baia Mare,
30 mar. 2014, 11:40