Proiecte‎ > ‎

T.A.B.L.O.

postat 24 feb. 2016, 23:56 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 11 iul. 2016, 00:43 ]

        Asociaţia Autism Baia Mare implementează în perioada 01.09.2015 – 01.09.2018  proiectul T.A.B.L.O. - Training staff in the use of the Arts for the Benefit of patients with Long-term conditions, în parteneriat cu alte 7 organizaţii din 7 ţări europene: Marea Britanie, Italia, Danemarca, Slovenia, Spania, Cipru, România.

        Proiectul își propune  vizite în tările partenere cu scopul schimbului de experienţă și dezvoltarea un instrument de învăţare online (e-learning tool) despre folosirea art-terapiei la pacienţii cu boli de lungă durată. În prezent, nu există la nivel european un astfel de instrument care să fie accesibil personalului din organizaţii care oferă servicii pentru acest grup ţintă. Din implicarea partenerilor cu domenii diverse de activitate în implementarea proiectului va rezulta un instrument de calitate şi cu o aplicabilitate largă.

        Asociaţia Autism Baia Mare va desfăşura activităţi cu beneficiarii din cadrul Centrului de Zi şi va contribui la conturarea conţinutului instrumentului de învăţare.

    Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+, acţiunea cheie 2 – Cooperare pentru inovare și schimb de practici.


În perioada  20-24 iunie 2016 participanți di 7 țări europene s-au reunit la Baia Mare pentru a discuta despre beneficiile art-terapiei în cazul pacienților cu boli de lungă durata. Întalnirea a avut loc ca activitate în cadrul proiectului T.A.B.L.O. - Training staff in the use of the Arts for the Benefit of patients with LOng-term conditions, proiect derulat în parteneriat cu alte 7 organizaţii Marea Britanie, Italia, Danemarca, Slovenia, Spania, Cipru, România. Proiectul este finanțat prin linia Erasmus +.

Proiectul își propune  vizite în tările partenere cu scopul schimbului de experienţă și dezvoltarea un instrument de învăţare online (e-learning tool) despre folosirea art-terapiei la pacienţii cu boli de lungă durată. În prezent, nu există la nivel european un astfel de instrument care să fie accesibil personalului din organizaţii care oferă servicii. Din implicarea partenerilor cu domenii diverse de activitate în implementarea proiectului va rezulta un instrument de calitate şi cu o aplicabilitate largă.

Vizita în Baia Mare s-a concentrat în principal asupra elaborării unor cursuri online care vor fi disponibile pe site-ul proiectul www.tablo-project.eu până la sfârșitul anului 2016. Condițiile/bolile asupra cărora s-au concentrat participanții sunt autism, ADHD, leziuni cerebrale, demență, depresie, oboseală cronică, anxietate, dizabilități intelectuale, adicțiile, schizofrenie. Fiecare din organizațiile partenere în proiect are experiență în una sau mai multe din aceste condiții prin urmare vor elabora un suport de curs astfel încat profesioniștii dar si aparținătorii pacienților șă aibă acces la informații relevante și actualizate.

Vizita a presupus și un schimb de bune practici cu privire la folosirea art-terapiei în cazul persoanelor care suferă de condițiile adresate prin proiect astfel participanții au desfășurat activități de art-terapie împreună cu copiii cu autism din Centrul de Zi Autism Baia Mare.

De asemenea au fost vizitate întreprinderile sociale dezvoltate de ASSOC Baia Mare.

O altă componentă importantă a proiectului este schimbul cultural. Invitații au vizitat Bastionul Măcelarilor, Turnul Ștefan, Muzeul Satului, meșteri populari din Cavnic, Mănăstirea Bârsana și Casa Olarului. Toți participanții au fost impresionați de felul în care maramureșenii transformă lemnul în artă. 


TABLO_ziua 1


TABLO_ziua2


TABLO_ziua3


TABLO_ziua4Comments