Proiecte‎ > ‎

SERVICII SOCIALE INTEGRATE – ASISTENŢĂ ŞI INTERVENŢIE ÎN TULBURĂRI DE DEZVOLTARE

postat 26 iun. 2015, 07:04 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 26 iun. 2015, 07:39 ]


          
                
Asociaţia Autism Baia Mare implementează în perioada 1 martie 2015 – 30 aprilie 2016 proiectul SERVICII SOCIALE INTEGRATE – ASISTENŢĂ ŞI INTERVENŢIE ÎN TULBURĂRI DE DEZVOLTARE, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş.

           

            Tulburările de dezvoltare au devenit o reală problemă la nivel naţional datorită numărului de noi cazuri diagnosticate care este în continuă creştere. Recuperarea copiilor cu tulburări de dezvoltare depinde de mai mulţi factori începând cu depistarea precoce (în jurul vârstei de 2 ani) şi afectează dezvoltarea copilului în ariile comportamentului, al comunicării şi al interacţiunii sociale.

      Proiectul îşi propune îmbunătăţirea abilităţilor de viaţă independentă a 120 de copii cu tulburare de dezvoltare din judeţul Maramureş prin dezvoltarea unui pachet de servicii sociale moderne şi eficiente de depistare, intervenţie personalizată, monitorizare şi evaluare. De asemenea, se adresează unui număr de 120 de părinţi/tutori ai acestor copii pentru a-i abilita în a gestiona corect şi eficient diagnosticul copilului lor. Proiectul asigură accesul la informaţii adecvate şi relevante cu privire la abordarea copiilor cu tulburări de dezvoltare pentru un număr de 100 de specialişti care vin în contact cu aceşti copii.

            Proiectul este finanţat prin granturile Spaţiului Economic European 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Persoana de contact:
Sztrelenczuk Iolanda 
Manager proiect 
Telefon: 0751089520 

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org şi www.fondong.fdsc.ro.
Comments