Proiecte‎ > ‎

Proiectul "Invat cu ajutorul calculatorului"

postat 23 ian. 2012, 14:27 de Site Autism Baia Mare
Asociatia Autism Baia Mare se numara printre laureatii ASSOCLIC 2011, finantat de Ateliere Fara Frontiere, beneficiind de dotarea cu trei calculatoare pentru proiectul "Invat cu ajutorul calculatorului!"

Motivatia proiectului

Prin folosirea calculatoarelor urmarim folosirea unui mediu predictibil si dorim sa oferim o mai buna posibilitate pentru exprimarea non-verbala sau verbala pentru copii cu autism care frecventeaza Centrul de zi. Utilizarea calculatorului este un proces interactiv si reprezinta un mediu de invatare adecvat pentru copiii cu autism deaorece acestia invata mai bine in situatii structurate. Procesul de invatare poate fi intensificat prin utilizarea jocurilor de doua persoane; acestea nu numai ca dezvolta o constiinta a sinelui si a celuilalt, dar un joc adecvat pe computer ii permite persoanei cu autism sa comunice cu o alta persoana intr-un mediu nonverbal, dezvoltand abilitatile sociale. Acest tip de invatare presupune si dezvoltarea abilitatilor de coordonare ochi-mana care sunt deficitare la copii cu autism.

In urma folosirii unor programe specifice, copiii vor dobandi progrese cognitive punctuale (alfabetul, numerele, culorile, expresiile faciale, alte concepte abstracte), dar si la nivelul comunicarii si interactiunii sociale.

Proiectul se va desfasura in perioada mai 2011 - mai 2012.

Multumim Ateliere Fara Frontiere

Comments