Proiecte‎ > ‎

Ateliere de creaţie

postat 21 aug. 2013, 06:11 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 25 sept. 2013, 04:52 ]

Proiect co-finanţat de Consiliul Judeţean Maramureş (linia cultura)
Perioada de desfăşurare este iulie - octombrie 2013.

    Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea calităţii vieţii copiiilor cu autism care frecventează Centrul de Zi al Asociaţie Autism Baia Mare prin implicarea acestora în activităţi artistice. 
    Dorim să oferim acestor copii posibilitatea de a se implica în activităţi diverse care au ca scop final dezvoltarea de abilităţi de viaţă independentă.
    Grupul ţintă sunt cei 55 de copiii cu autism din cadrul Centrului de Zi. 
    Olăritul este o formă de artă populară străveche care care poate face apel la sensibilitatea fiecăruia, atât a celui care creează cât şi a privitorului. Copiii au oportunitatea de a veni în contact cu lutul sub îndrumarea maestrului ceramist Daniel Leş, partener în proiect, sesiunile de olărit reprezentând în acelaşi timp desensibilizare faţă de stimuli şi locuri noi.
    Produsele realizate în cadrul acestui proiect vor fi expuse la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş, mai precis la Bastionul Măcelarilor în luna octombrie. Toţi copiii care participă la sesiunile de olărit, indiferent de vârstă şi gradul de afectare au reacţionat foarte bine.