Povestea mea‎ > ‎

Povestea lui Ionuţ

postat 24 mai 2012, 03:25 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 19 sept. 2012, 23:06 de Autism Baia Mare ]
Povestea lui Ionuţ prin ochii terapeutului

         Pe Ionuţ l-am cunoscut cu puţin timp în urmă, în momentul în care a început terapia în cadrul centrului nostru. La început, în primele ore de terapie, a fost destul de dificil deoarece nu avea răbdare să stea jos, nu ştia să aştepte, nu realiza contact vizual atunci când se lucra cu el, nu reacţiona atunci când era strigat, obosea destul de repede, se frustra şi plângea destul de mult. Însă, după câteva ore de terapie, situaţia s-a îmbunătăţit considerabil. Ionuţ a început să se acomodeze cu spaţiul, cu terapeuţii şi cu ceilalţi copii care frecventează centrul. În momentul de faţă putem spune că suntem mulţumiţi de progresele pe care le-a făcut într-un timp destul de scurt. Este un copil cuminte, vesel, care lucrează bine cu absolut orice terapeut şi care învaţă destul de repede. Acum, în cadrul terapiei, realizează contact vizual atunci când se lucrează cu el, reacţionează atunci când este strigat, arată cu degetul ce vrea, realizează sarcinile fără să se frustreze şi fără să plângă.
        Lui Ionuţ îi plac foarte mult baloanele de săpun şi se distrează de minune atunci când răstoarnă bilele prin cameră sau loveşte mingea cu piciorul. Chiar dacă în momentul de faţă încă nu vorbeşte, este un copil expresiv, care comunică destul de bine prin limbalul nonverbal. Petru a-l ajuta să comunice mai bine şi să fie înţeles mai uşor de către cei din jur se insistă foarte mult, în cadrul orelor de terapie, pe comunicarea cu ajutorul sistemului PECS. Însă, atât noi cât şi familia lui, sperăm ca în viitor Ionuţ să verbalizeze. Toate aceste progrese pe care le-a realizat în acest interval scurt de timp se datorează şi mamei lui Ionuţ care se implică foarte mult şi care depune eforturi extraordinare pentru ca fiul ei să beneficieze de cât mai multe ore de terapie şi să aibă şanse cât mai mari de recuperare.
        Cât despre viitor, putem spune că suntem optimişti cu privire la evoluţia lui Ionuţ şi sperăm să dobândească cât mai multe achiziţii esenţiale trăirii unei vieţi autonome şi care să-i ofere cât mai multe şanse de integrare în mediul social.


    Dana, terapeuta lui Ionuţ
Comments