Evenimente‎ > ‎

Unii copii nu pot spune ce-si doresc de Craciun...

postat 18 nov. 2016, 00:07 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 27 nov. 2016, 22:45 ]

Pentru cei 110 copii ai noștri, cel mai frumos cadou de Crăciun este să-și poată continua terapia.

Copiii cu autism învață prin terapie ceea ce pentru restul copiilor vine natural, ei nu-și pot lua vacanță de la terapie deoarece pierd achizițiile dobândite.

Să putem oferi ajutorul de care copiii și familiile lor au nevoie este motivul pentru care existăm și pentru care ne străduim în fiecare lună să asigurăm continuitate.


        Nu știm dacă merităm noi mai mult decât alții pentru că nu poți să pui în balanță viețile sau viitorul copiilor. Ce știm este că pentru noi copiii cu care lucrăm contează cel mai mult și că pentru ei merită să facem toate eforturile. Acest gând ne dă putere de 8 ani încoace și nu am renunțat nici măcar o secundă să sperăm că vom reuși.


        Vă rugăm să vă alăturați demersului nostru și să ne susțineți în eforturile noastre de a continua.

Puteți fii alături de cei 110 copii și familiile lor:
- printr-o sponsorizare pentru Centrul de Zi Autism Baia Mare, cheltuială deductibilă în limita a 20% din impozitul pe profit;
- printr-o donație online sau în urnele de donații din oraș (Restaurant Pronto, magazin CUCUBAU, librăriile MaraLibris, farmacia Pharmaclin).

        Autismul este o tulburare neurobiologica complexă care dureaza de-a lungul întregii vieți. Autismul poate apărea în toate tipurile de familii, indiferent de mediu social, rasă, etnie și este de 4 ori mai întâlnit la băieți decât la fete. Se caracterizează prin capacitate scăzută de a interacționa pe plan social, comportament stereotip și repetitiv. Autismul afectează modul în care copilul percepe și procesează informația senzorială. Simptomele se manifesta în grade și prin comportamente diferite la fiecare copil/persoană cu autism.  
Comments