Evenimente‎ > ‎

VIDEO: Asociatia Autism Baia Mare - 2012

postat 29 nov. 2012, 10:45 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 3 oct. 2013, 14:01 ]
      Ne-am "nascut" la finele anului 2008 la initiativa unor parinti ai copiilor cu autism din judetul Maramures, care se confrunta cu o gama larga de probleme legate de particularitatile de natura medico-sanitara si socio-educationala pe care le presupune aceasta maladie. 
        Prin actiunile noastre urmarim ca persoanele cu autism (copii, adolescenti, adulti) sa beneficieze de servicii de calitate si adecvate nevoilor lor si incercam sa provocam o schimbare de mentalitate si de atitudine in societatea romaneasca astfel incat aceasta sa ofere persoanelor cu dizabilitati conditii demne de viata, sanse egale la o viata normala.
        Demersul nostru este ingreunat de faptul ca nu exista suficienta informatie despre autism in mediile medicale si cu atat mai putin in cercurile sociale nespecializate, ne confruntam cu un mare deficit de specialisti si terapeuti in aceasta zona, iar resursele financiare pe care le presupune de obicei un demers eficient sunt total insuficiente. 
        Lipsa unui diagnostic precoce, a specialistilor si a terapiei adecvate incepand de la o varsta frageda, duce la imposibilitatea scolarizarii si integrarii sociale a acestor copii. De aceea am hotarat ca trebuie sa actionam.


        Multumim MAXIM STUDIO S.R.L. pentru filmarea realizata.