Evenimente‎ > ‎

Light it up blue! 2 aprilie - Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

postat 23 mar. 2015, 04:04 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 6 apr. 2015, 12:38 ]
        Această zi a fost adoptată de Organizația Națiunilor Unite în 2007, pentru a atrage atenția întregii lumi asupra problematicii autismului. 
Doar trei probleme de sănătate  sunt recunoscute cu propria lor zi de către Organizația Națiunilor Unite, iar autismul este una dintre ele.

        Activitățile organizate în această zi au ca scop creșterea gradului de conștientizare a publicului larg cu privire la autism și transmiterea de informații despre importanța diagnosticării precoce și a intervenției timpurii. 
Totodată sunt puse în lumină talentele unice și abilitățile persoanelor cu autism. Peste tot în lume, mii de cladiri importante și case sunt iluminate în albastru pentru a susţine  milioane de persoane și familii din toată lumea afectate de autism.

        Ca în fiecare an, Asociația Autism Baia Mare se alătură campaniei Light it up blue!
        În data de 2 aprilie Asociația Autism Baia Mare organizează o serie de activități menite să contribuie la conștientizarea la nivel local a problematicii autismului.
Băimărenii sunt invitați în Piața Millennium, unde vor putea participa la un eveniment inedit pentru Baia Mare, Dans în ploaie de culoare (flashmob cu pudră colorată), vor lansa lampioane și vor asista la iluminarea în culoarea albastru a clădirii Primăriei și Podului Viilor.
        Pe tot parcursul întregii zile vom purta mici insigne cu simbolul campaniei.

Vă mulțumim tuturor pentru susținere !Împreună dăm șanse copiilor cu autism !

        Scurt regulament de participare la Dans in ploaie de culoare (Coloured Powder Flashmob)
Impreuna cu prietenii nostri voluntari vom face un scurt dans, care va fi completat cu o ploaie de culori, mai exact ne vom “stropi” cu pudra colorata. 
Va asteptam cu drag sa dansam si sa coloram impreuna Centru Vechi !
Pentru a evita eventuale neplaceri va rugam consultati si respectati regulamentul de mai jos. Multumim.  


Scurt regulament participare 
De ce pudra colorata
Ideea originala provine de la un festival de celebrare a primaverii din India, denumit Holi Festival. Este un obicei religios hindus stravechi, care in ultimii ani a devenit tot mai popular in intreaga lume.
Anul acesta ne-am dorit sa marcam Ziua Internationala de Constientizare a Autismului si printr-un dans cu pudra colorata pentru a ne aminti ca toti suntem diferiti, dar egali in drepturi, si totodata pentru a aduce o experienta noua pentru Baia Mare.

Din ce este facuta pudra colorata
Pudra este de fapt faina cu coloranti alimentari pe baza de zahar.

Este periculoasa?
In mod normal nu prezinta niciun risc, insa daca stiti ca aveti probleme cu respiratia (astm) sau alergii, va recomandam sa purtati o masca astfel incat sa nu inspirati direct pudra.

Imi vor ramane hainele patate?
In mare parte, culorile ies din tesaturi dupa eveniment. Desigur conteaza si cat de repede le spalati, materialul, detergentul si masina de spalat folosite.
Va recomandam sa nu purtati cele mai bune haine ale voastre, sau haine si pantofi care nu va deranjeaza daca se coloreaza putin.
Daca doriti sa pastrati tricourile colorate dupa cursa, pulverizati otet si calcati-le cu fierul de calcat. Daca spalati tricoul, culoarea va iesi in cele din urma. 

Va recomandam sa purtati un tricou alb peste haine pentru un efect vizual mai puternic.

Imi poate pata parul?
In mod normal culoarea se va spala cu usurinta.
Pentru persoanele blonde (in special cu par decolorat) este recomandat sa va protejati parul, intrucat pigmentii se pot imprima in par.
In cazul in care va raman pigmenti de la pudra pe par, puteti folosi sampon anti-matreata sau un amestec de ulei de masline si vitamina C pentru eliminarea pigmentului.

Cum afecteaza culorile tapiteria masinilor?
Majoritatea participantilor isi aduc prosoape pentru tapiteria masinilor, pentru orice eventualitate. 

Pot fi utilizate in siguranta camerele foto si telefoanele in zonele unde sunt aruncate culorile?
Fotografii nostri vor face fotografii fara nicio problema de la o distanta medie. Daca vreti sa va fotografiati singuri „in mijlocul actiunii”, va recomandam sa acoperiti camerele foto/ telefoanele cu o folie de plastic. 

Va rugam ca in postarile de la/despre eveniment pe care le faceti pe retelele sociale sa folositi #colouredpowderflashmob  #autismbaiamare.
Multumim  


Comments