Evenimente‎ > ‎

Light it up blue - 2 aprilie Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

Această zi a fost adoptată de Organizația Națiunilor Unite în 2007, pentru a atrage atenția întregii lumi asupra problematicii autismului.

Doar trei probleme de sănătate sunt recunoscute cu propria lor zi de către Organizația Națiunilor Unite, iar autismul este una dintre ele.


Activitățile organizate în această zi au ca scop creșterea gradului de conștientizare a publicului larg cu privire la autism și transmiterea de informații despre importanța diagnosticării precoce și a intervenției timpurii.

Totodată sunt puse în lumină talentele unice și abilitățile persoanelor cu autism.

Peste tot în lume, mii de cladiri importante și case sunt iluminate în albastru pentru a susţine milioane de persoane și familii din toată lumea afectate de autism.


Ca în fiecare an, ne alăturăm campaniei Light it up blue!

În data de 2 aprilie Asociația Autism Baia Mare organizează o serie de activități menite să contribuie la conștientizarea la nivel local a problematicii autismului.

Băimărenii sunt invitați în Piața Millennium, unde vor putea participa la un eveniment inedit pentru Baia Mare, Dans în ploaie de culoare (flashmob cu pudră colorată), vor lansa lampioane și vor asista la iluminarea în culoarea albastru a clădirii Primăriei și Podului Viilor.

Pe tot parcursul întregii zile vom purta mici insigne cu simbolul campaniei.

Vă invităm să veniți alături de noi în acestă zi în Piața Millenium de la ora 18:30.

Mulțumim tuturor celor care au ales să ne susțină !


Împreună dăm șanse copiilor cu autism !

Comments