Evenimente‎ > ‎

EMPATIC - Tinerii băimăreni sprijină persoanele cu dizabilități

postat 21 mai 2014, 04:11 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 21 mai 2014, 04:16 ]
    
    Prin acest proiect ne propunem implicarea şi responsabilizarea tinerilor cu privire la problemele sociale ale comunităţii în care trăiesc cu precădere pe conştientizarea problemei persoanelor cu dizabilităţi. 
In cadrul proiectului ce va fi implementat in perioada mai - septembrie 2014 vom folosi metode de educaţie nonformală interactive şi dinamice.

    Proiectul demareaza cu activitatile din cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului (SNV) 12-18 mai 2014.
Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) este o acţiune desfăşurată în întreaga ţară de organizaţii care lucrează cu voluntari. 
Activitatile din cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului:
        ·Campanie de recrutare de voluntari 
        ·Atelier de creaţie – voluntarii din cadrul acestui proiect si voluntarii din cadrul proiectului „Da valoare timpului tau-          Fii voluntar! (proiect finantat de Primaria Municipiului Baia Mare în anul 2013) alături de copiii din cadrul Centrului de          Zi și terapeuții lor au participat la un atelier de olărit condus de maestrul ceramist Daniel Leș;
        ·Atelier de handmade - tehnica Fimo.


România se recreează prin voluntariat!
 
    Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) ediţia a treisprezecea a debutat luni, 12 mai 2014, sub coordonarea naţională a Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat. Peste 360 de activităţi cu, pentru şi despre voluntari au fost organizate timp de 7 zile în 105 localităţi din 38 de  judeţe şi capitală, de către 135 de parteneri locali – ONGuri, instituţii de învăţământ, autorităţi publice şi grupuri informale. SNV sa încheiat duminică, 18 mai, cu activităţi recreative şi de premiere a voluntarilor la nivel local. 

“SNV este un impuls în fiecare an pentru desfăşurarea activităţilor de voluntariat la nivel local, iar evenimentele care au loc reprezintă o bucurie pentru comunitate!” (Mihaela Căruţaşu, Asociaţia Civicum Voluntaris, Constanţa, partener SNV)

    SNV este un eveniment naţional anual care are loc în fiecare primăvara în a treia săptămână a lunii mai, menit să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi voluntarii pe care acestea îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii pentru acesta şi pentru a recunoaşte public activitatea voluntarilor. Ediţia 2013 a evenimentului a mobilizat peste 12.000 de voluntari în toată ţara, care, prin implicarea în activităţi educaţionale, ecologice, sociale, artistice sau pentru sănătate, au adus bucurie pentru 48.000 de beneficiari diverşi. Ediţia de anul acesta sa desfăşurat sub sloganul “Recreează-te prin voluntariat!”, pentru a reflecta fapul că voluntariatul ne transformă ca oameni şi ca societate şi, în acelaşi timp, ne oferă trăiri şi experienţe pozitive de viaţă.

    Vă invităm pe www.voluntariat.ro/snv - secţiunea Calendar - unde găsiţi detalii despre SNV şi informaţii despre evenimentele organizate de partenerii locali, pe care vă încurajăm să îi contactaţi. Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la e-mail programe@provobis.ro sau telefon 0755 045 102 (persoana de contact Carmen Marcu, Director comunicare) sau puteţi vizita www.voluntariat.ro/snv.
***
Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) este un eveniment iniţiat şi coordonat de către Pro Vobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat începand cu anul 2002 şi implementat în colaborare cu parteneri locali şi centre de voluntariat. Misiunea Pro Vobis este de a dezvolta voluntariatul prin activităţi de instruire, consultanţă, cercetare şi facilitarea colaborării tuturor factorilor interesaţi şi de a promova voluntariatul ca resursă viabilă şi de neînlocuit în soluţionarea problemelor cu care se confruntă societatea.

 
Comments