Evenimente‎ > ‎

Curs PECS BASIC

postat 24 apr. 2012, 01:45 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 18 ian. 2013, 05:47 ]

Asociaţia Autism Baia Mare organizează cursul PECS BASIC

Locul şi data desfăşurării: Baia Mare,  26 – 27 aprilie 2012

PECS este un mod de abordare verificat şi testat, care foloseşte pictograme pentru a dezvolta abilităţile de comunicare ale copiilor şi adultilor afectaţi de o gamă largă de dificultăţi de învăţare. Uşor de accesat şi implementat, cât şi susţinut ştiinţific ca fiind una dintre cele mai eficiente metode de intervenţie, PECS este o oportunitate de a deschide uşa catre comunicarea spontană.

PECS Basic Training oferă formare de bază în metoda PECS şi este recomandat psihologilor, logopezilor, asistenţilor sociali, educatorilor, studenţilor, părinţilor care au copii afectaţi de autism sau alte dizabilităţi precum şi altor categorii de specialişti.

Beneficiile cursului de formare PECS:

§  Creşte abilităţile şi independenţa, fiind un sistem de comunicare funcţional.

§  Reduce comportamentele neadecvate prin consolidarea de cereri şi comunicare pozitivă.

§  Îl învaţă pe copilul / elevul dumneavoastră cum să iniţieze comunicarea şi să-şi dezvolte abilităţile sociale de comunicare.

§  Puteţi vedea cum funcţionează cu demonstraţii live, exemple cu materiale video cât şi oportunităţi de practică.

§  Pentru părinţi: deveniţi lideri în domeniul educaţiei copilului dumneavoastră.

§  Pentru profesionişti: dobândiţi inspiraţie şi abilitaţi valoroase, sfaturi practice şi răspunsuri la întrebări oferite de specialiştii şi consultanţii noştri.

Ce veţi învăţa:

§  tot ce trebuie să cunoaşteţi pentru a începe imediat lucrul cu copilul / elevul dumneavostră.

§  baza teoretică, inclusiv modul de a dezvolta medii educaţionale eficiente.

§  o revizuire a strategiilor vizuale deosebit de utile pentru comunicare.

§  cele şase faze PECS, de unde se începe şi când se merge mai departe.

§  strategii pentru a-l motiva pe copilul / elevul dumneavoastră să comunice.

§  trecerea de la schimbul unei singure pictograme la formarea de propoziţii.

§  discriminarea (diferenţierea) pictogramelor folosind două sau mai multe pictograme.

§  criteriile pentru tranziţia de la PECS la alte modalităţi de comunicare.

Cursul de formare PECS este esenţial:

Dobândirea cunoştinţelor de bază vă învaţă cum să parcurgeţi corect această abordare structurată şi să evitaţi neînţelegerile care pot împiedica progresul. PECS Basic Training este de asemenea o cerinţă obigatorie pentru formare continuă în PECS, asigurând posibilitatea participării la viitoarele cursuri pentru avansaţi  – PECS Advanced Training şi PECS Certification Training - în vederea procesului de certificare ca Implementator şi Supervizor PECS.

Menţiuni suplimentare:

PECS basic training este un curs intensiv, cu o durată de 2 zile, conceput pentru a preda participanţilor implementarea corectă a Sistemului de Comunicare prin Schimbul de Pictograme. Agenda: 8:00 am – 4:00 pm.

La finalul trainingului, cursanţii vor primi certificate de participare emise de Pyramid Educational Consultants România care sunt recunoscute internaţional.

Pyramid Educational Consultants şi creatorii PECS – domnul Andrew Bondy Ph.D. si doamna Lory Frost M.S. CCC/SLP, nu au solicitat Colegiului Psihologilor din România acreditarea cursului şi nu se primesc credite din partea acestuia.

Preţul cursului este:

-     750 RON pentru parinti

-     850 RON pentru studenti

-  1.000 RON pentru celelelate categorii de participanti

 

Pentru alte informaţii despre curs puteţi suna începand cu data de 15.03.2012  la tel : 0751 699 652. Persoana de contact: Agata Chirculescu.

Pentru înscrieri este necesar să completaţi fişa de înscriere şi să o trimiteţi până la data de 15 aprilie 2012 la adresa:                        office @autismbaiamare.ro

 

Locurile sunt limitate!

Pentru cei interesaţi, în data de 28.04.2012 vom organiza o zi de practică cu copiii. Taxa pentru aceasta zi este 200 lei.

Comments