Evenimente‎ > ‎

Centrul de vara AABM 2013

postat 19 iul. 2013, 03:20 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 21 aug. 2013, 13:57 ]
        Vacanţa de vară este plină pentru copiii care beneficiază de serviciile Centrului de Vară al Asociaţiei Autism Baia Mare, o vară dinamică şi educativă.
        Scopul principal urmărit este dezvoltarea capacităţii de relaţionare şi comunicare adecvată a copiiilor cu TSA prin activităţi diverse care imită cât mai fidel situaţiile sociale.  Programele  din cadrul Centrului de Vară vizează în principal activităţi de grup: sesiuni de logopedie, kinetoterapie, meloterapie, art-terapie, jocuri în aer liber sau servirea mesei împreună, iar pentru a „expune” copii şi la activităţi mai puţin structurate se organizează sesiuni de olărit la Casa Olarului din Baia Sprie, de călărit la Băiţa şi activităţi sportive. 

În cadrul art -terapiei copiii îşi dezvoltă creativitatea confecţionând păpuşi din materiale reciclabile- personaje din diverse poveşti - care prind apoi viaţă sunt forma unei piese de teatru la care ei înşişi devin spectatori. Copiii au posibilitatea de a interacţiona cu propriile lor creaţii.

În cadrul acestor activităţi, sprijin pentru terapeutele care lucrează zilnic cu copiii, sunt voluntarii Asociaţiei Autism Baia Mare.

În paralel cu activităţile dedicate copiilor din Centrul de Vară, se derulează şi o serie de activităţi din cadrul proiectului „Dă valoare timpului tău, fii VOLUNTAR!”.Vor avea loc 4 training-uri motivaţionale, câte unul în fiecare luna. Primul training cu tema:" Dezvoltarea sistemului motivational" va fi sustinut de psiholog Loredana Pop în data de 22.07.2013.
în cadrul trainingului se vor dezbate temele:
- Imaginea de sine
- Strategii de sus'inere motivaţională
- Aptitudini şi abilităţi personale