Evenimente


"A" SUMMER RUN - 17 iunie 2017

postat 15 iun. 2017, 07:22 de Site Autism Baia Mare


        La final de an scolar, va invitam sa petrecem impreuna cateva ore in care sa ne bucuram de vara si sa dam startul unei vacante de neuitat !

Crosul este dedicat in special parintilor care doresc sa participe impreuna cu copiii la o activitate sportiva.

Va asteptam cu tombola cu premii faine, muzica si voie buna !

        Participarea se face pe baza de donatie minima: 15 lei / parinte+copil sau kit de participare 40 lei (contine: tricou personalizat, bratara handmade, bilet tombola, participare cros).

Pentru incrieri si alte informatii: 0730.55.77.46 sau office@autismbaiamare.ro

Toate fondurile stranse sunt destinate sustinerii activitatii curente a Centrului de Zi Autism Baia Mare.


„Search TSA” premiul I, la Gala Societatii Civile

postat 15 iun. 2017, 07:17 de Site Autism Baia MareProiectului „Search TSA” a primit la Gala Societatii Civile din 12 iunie 2017, premiul I la categoria Incluziune Sociala.

Multumim inca o data tuturor celor care au crezut in cauza noastra, in copiii nostri si sansa pe care fiecare copil o merita!Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului - 2 aprilie 2017

postat 28 mar. 2017, 03:03 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 4 apr. 2017, 01:37 ]


Ca în fiecare an, în 2 Aprilie marcăm Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.


Duminică vă invităm să fiți alături de noi pentru a susține cauza copiiilor și adulților cu autism.

Ne întâlnim la ora 16, în Piața Millennium, de unde vom porni într-un marș către Câmpul Tineretului, unde vom avea sesiuni de meloterapie, pictură pe față și diverse jocuri de grup.

Nu uitati sa veniti imbracati in albastru !!!

Eveniment organizat de Asociația Autism Baia Mare.


Autismul nu se termina niciodata.

Copii cu autism trebuie sa faca fata acestei tulburari in fiecare zi, nu numai in 2 aprilie. Parintii lor la fel.

2 Aprilie este o zi dedicata constientizarii si sensibilizarii. Asociatia Autism Baia Mare organizeaza de 9 ani evenimente de constientizare in aceasta zi si nu numai.
Misiunea noastra este sa ajutam un numar cat mai mare de copii si intr-o masura cat mai mare !

In fiecare zi din an, copiii cu autism si parintii lor se lupta cu prejudecatile, cu crizele copiilor sau cele aparute in cadrul familiei.

In zile precum cea de ieri, suportul vostru este foarte important si va multumim tuturor celor care ati inteles motivul evenimentului nostru si ati ales sa ne fiti alaturi.

Puteti sustine copiii cu autism si familiile in fiecare zi!

Unii copii nu pot spune ce-si doresc de Craciun...

postat 18 nov. 2016, 00:07 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 27 nov. 2016, 22:45 ]


Pentru cei 110 copii ai noștri, cel mai frumos cadou de Crăciun este să-și poată continua terapia.

Copiii cu autism învață prin terapie ceea ce pentru restul copiilor vine natural, ei nu-și pot lua vacanță de la terapie deoarece pierd achizițiile dobândite.

Să putem oferi ajutorul de care copiii și familiile lor au nevoie este motivul pentru care existăm și pentru care ne străduim în fiecare lună să asigurăm continuitate.


        Nu știm dacă merităm noi mai mult decât alții pentru că nu poți să pui în balanță viețile sau viitorul copiilor. Ce știm este că pentru noi copiii cu care lucrăm contează cel mai mult și că pentru ei merită să facem toate eforturile. Acest gând ne dă putere de 8 ani încoace și nu am renunțat nici măcar o secundă să sperăm că vom reuși.


        Vă rugăm să vă alăturați demersului nostru și să ne susțineți în eforturile noastre de a continua.

Puteți fii alături de cei 110 copii și familiile lor:
- printr-o sponsorizare pentru Centrul de Zi Autism Baia Mare, cheltuială deductibilă în limita a 20% din impozitul pe profit;
- printr-o donație online sau în urnele de donații din oraș (Restaurant Pronto, magazin CUCUBAU, librăriile MaraLibris, farmacia Pharmaclin).

        Autismul este o tulburare neurobiologica complexă care dureaza de-a lungul întregii vieți. Autismul poate apărea în toate tipurile de familii, indiferent de mediu social, rasă, etnie și este de 4 ori mai întâlnit la băieți decât la fete. Se caracterizează prin capacitate scăzută de a interacționa pe plan social, comportament stereotip și repetitiv. Autismul afectează modul în care copilul percepe și procesează informația senzorială. Simptomele se manifesta în grade și prin comportamente diferite la fiecare copil/persoană cu autism.  

Dăruiește Ziua ta

postat 5 nov. 2016, 02:45 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 5 nov. 2016, 03:10 ]


http://autismbaiamare.galantom.ro/event-projects/view?id=547

Copiii cu autism nu-și pot lua vacanță de la terapie! Acum te poți implica într-o Campanie de strângere de fonduri pentru asigurarea continuității accesului la terapie pentru 123 de copii.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toată lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună.

Și, când se întâmplă așa, iti dai seama că acesta este, poate, cel mai frumos lucru din viața ta: să împărtășești cei ai mai bun în tine cu cei apropiați.
Dar poți face chiar mai mult decât atât! Poți folosi această oportunitate pentru a împărți bucurie celor 123 de copii de la Centrul de Zi Autism Baia Mare.
http://galantom.ro/daruiesteziuata/fundraising-pages/create?id_project=67


Contact - 0730 55 77 46, Monica

"Cina intre prieteni", editia II - 2016

postat 26 oct. 2016, 03:59 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 26 oct. 2016, 22:51 ]

      Să ai alături 250 de suflete într-o seară este într-adevăr unul din acele momente speciale de care te bucuri mult, mult timp după ce a trecut.
        A fost o seară minunată, pentru că să ai alături oameni care înțeleg că numai cu ajutorul și implicarea comunității și sprijinindu-ne unii pe alții putem depăși provocările care ne vin în cale, este o binecuvântare.
În urma evenimentului suma fondurilor rămasă disponibilă pentru Centrul de Zi este de 20.000 lei, sumă ce va fi utilizată pentru a acoperi din cheltuielile lunare ale Asociației în perioada imediat următoare.
Lunar, pentru a putea asigura serviciile de terapie pentru cei 123 de copii care vin în prezent la Centrul nostru avem cheltuieli: 
- Cu personalul specializat: psihologi, psihopedagogi, pedagogi sociali, logopezi, asistenți sociali, în total 25 de angajați;
- Taxe și impozite către stat;
- Cheltuieli cu încălzirea și alte cheltuieli administrative aferente spațiului pentru asigurarea unor condiții optime pentru copii; 
- Materiale consumabile:
- Plata unor servicii externalizate: Contabilitate, Sănătate și Securitate în Muncă, etc.

        Mulțumim tuturor celor care au acceptat invitația noastră la Cină, precum și celor care ne-au ajutat pentru a ne putea bucura de o seară minunată alături de prieteni dragi, cu un meniu special pregătit de către Chef Horia Șimon, muzică live și spectacol de dans.
        Ne-au fost alături Răzvan Pașca, Ionuț Bledea și Diana Cârlig, Rivulus Dance, Galactic Dance Studio și Ora de Tango Baia Mare.
        
        Mulțumim încă o dată sponsorilor:
Univer, Evolution Fast Food, RBS Service, Cora, Dnei Deputat Cornelia Negrut și partenerilor noștri în organizare Casa Crișan și Maxim Studio precum și tuturor celoralți sponsori de la tombolă și licitație: Sophie by Adelina Boie, Mentalistul Cristian Gog, Alina Herțeg, Rivus Company, Cristina Cupar Bags, Palincă Zetea, Fitness44, AVON, Vis Împlinit, Revoire, Ulei presat la rece, RA., Penitenciarul Baia Mare, Fain, Peregrina, Rivulus Dance, Erdei Rudolf Photography, Galeria Marian, Marcela Pop, Lavinia Hotea, ileana Horoba-Danci, Carteira.

        Ajutorul dumneavoastră contează enorm pentru ca noi să putem continua să oferim copiilor și familiilor lor tot sprijinul de care au nevoie. Mai mult decât atât ne dorim să putem răspunde afirmativ și cererilor celor care deocamdată sunt pe lista de așteptare pentru serviciile de terapie.
Împreună dăm șanse copiilor cu autism!
Gym & Fun?

postat 30 aug. 2016, 00:56 de Site Autism Baia Mare

http://www.inshape44fitness.ro/

        Probabil va întrebaţi ce este cu el. Foarte simplu. E un pas spre integrarea  în comunitate a copiilor cu autism şi alte tulburări de dezvoltare, care ia forma unui program sportiv pentru copii, ce îmbină sportul, muzica şi distracţia într-un mod plăcut.

        Un program, pe care l-am lansam  cu ajutorul Marei,  iar în momentul de fata aduce zâmbete pe buze şi bucurie  în viaţa acestor copii minunaţi. La sfârşitul fiecărei ore ii auzi zicând  cu voce tare în timp ce aşezăm echipamentul  la loc: 
    “ Mi-a plăcut astăzi ce am lucrat J Ne vedem şi săptămâna viitoare. Weekend plăcut.”  

CURS “Dezvoltarea motricității fine - strategii de succes pentru copiii mici”

postat 11 iul. 2016, 00:48 de Site Autism Baia Mare

16 iulie 2016

Asociația Autism Baia Mare în colaborare cu DAWN HOFFMAN, terapeut ocupațional din Statele Unite, organizează cursul “Dezvoltarea motricității fine - strategii de succes pentru copiii mici”.

    Cursul se adresează psihologilor, kineto-terapeuților, psihopedagogilor și cadrelor didactice care lucrează cu copii cu vârste între 0-7 ani; principiile pot fi aplicate și în cazul copiilor mai mari.

 La sfârșitul cursului participanții vor putea:

1. să identifice abilitățile prerechizite necesare dezvoltării motricității fine.

2. să înțeleagă importanța dezvoltării motricității grosiere și influența acesteia asupra motricității fine.

3. să identifice pricipalele etape în dezvoltarea motricității fine în cazul copiilor mici.

4. să selecteze activități potrivite dezvoltării motricității fine.

5. să identifice și implementeze strategii pentru a îmbunătăți folosirea creionului și a foarfecelor.Detalii organizatorice

- data cursului sâmbătă 16 iulie 2016 între orele 9:00 -16:00

- 25 de locuri disponibile, înscrierile se pot face până la data de 14 iulie 2016 la tel. 0751 089 520 sau adresa de email office@autismbaiamare.ro

- locația se va comunica la data de 14 iulie 2016

- este un curs interactiv

- participanților li se recomandă să se îmbrace confortabil, să poarte încălțăminte fără tocuri

- certificatele de participare se vor elibera pentru cei care participă pe durata întregului curs

- taxa participare 150 lei/cursant

Recrutare voluntari 2016.

postat 14 iun. 2016, 22:32 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 14 iun. 2016, 22:34 ]


Ziua PKU in Romania

postat 24 mai 2016, 06:36 de Site Autism Baia Mare


1-10 of 95