CoFaSp‎ > ‎

Conferinta de presa - lansare proiect

postat 1 mar. 2021, 04:27 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 1 mar. 2021, 04:27 ]
        Asociația Autism Baia Mare derulează în perioada 1 februarie 2021 – 31 ianuarie 2022 proiectul  „Copii si familii speciale - Empowerment pentru familiile care au in grijă copii cu tulburări de dezvoltare (CoFaSp)”. Scopul proiectului este creșterea capacității a 100 familii din 3 județe ale României: Maramureș, Satu-Mare și Sălaj și Ucraina care au în grijă copii cu tulburări de dezvoltare prin creșterea calității vieții membrilor în urma activităților de advocacy, servicii sociale inovative și implicarea comunității pe o perioadă de 12 luni. 

Dintre activitățile proiectului:
    - curs cu tema Advocacy pentru părinți, monitorizarea și supervizarea activitaților de advocacy ale părinților
    - consiliere individuală și de grup pentru părinți/tutori
    - sesiuni lunare de olărit și echitație pentru copii
    - activități bilunare de informare, conștientizare și sensibilizare pentru comunitatea maramureșeană împreuna cu copiii, tinerii, cadrele didactice și părinții din 20 de unități școlare: sesiuni de dezvoltare a motricității fine și grosiere (realizarea de obiecte handmade, brățări, tablouri cu licheni, jocuri de societate, activități pentru deprinderi de viață independentă)
    -atelier de planificare strategică pentru angajați și Consiliul Director
    -supervizare externă periodică pentru angajați 
Proiect derulat de Asociația Autism Baia Mare cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.” 

Manager de proiect: Andreea Iațu, tel. 0742993067, office@autismbaiamare.ro