CoFaSpwww.activecitizensfund.ro                 www.eeagrants.org

Supervizare pentru angajați - modulul 2

postat 23 iun. 2021, 03:55 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 23 iun. 2021, 04:14 ]

        Tare ne-am bucurat de revederea cu psihoped. Eva Bartok și psih. Erika Kacso la cel de-al doilea modul de supervizare pentru angajații Centrului.

        Am identificat problemele și soluțiile în anumite situații specifice, pe care ulterior le-am reprezentat grafic. Ne-am reamintit de ce suntem aici și care sunt motivațiile noastre, am făcut multe exerciții de cunoaștere și le-am integrat pe toate în ceea ce suntem noi astăzi.

        Abia așteptăm modulul din luna septembrie!
Activități realizate în cadrul proiectului „Copii si familii speciale - Empowerment pentru familiile care au in grijă copii cu tulburări de dezvoltare (CoFaSp)”.
        Proiectul este derulat de Asociația Autism Baia Mare și beneficiază de finanțare prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda,  Liechtenstein și Norvegia prin granturile SEE 2014 - 2021.

Atelier de planificare strategica 2021 - 2023

postat 9 mar. 2021, 04:57 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 9 mar. 2021, 05:09 ]

    
    

        Ieri și astăzi ne-am preocupat de direcția programelor și serviciilor oferite de Asociatia noastră pentru următorii 3 ani.
        A fost un demers comun, profesioniști și părinți. Două zile intense, productive și generatoare de inovație.
Multumim din suflet pentru facilitare, Eva Bartok și Erika Kacso! E o bucurie sa va avem alături de noi! 
Activitatea a fost realizată în cadrul proiectului „Copii si familii speciale - Empowerment pentru familiile care au in grijă copii cu tulburări de dezvoltare (CoFaSp)”.
        Proiectul este derulat de Asociația Autism Baia Mare și beneficiază de o finanțare de 111291.20 Euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda,  Liechtenstein și Norvegia prin granturile SEE 2014 - 2021.
Mai multe detalii găsiți la secțiunea dedicată proiectului: http://www.autismbaiamare.ro/cofasp
Manager de proiect: Andreea Iațu, tel. 0742993067
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.
Credit foto: Maximstudio

Supervizare pentru angajați - modulul 1

postat 9 mar. 2021, 04:55 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 9 mar. 2021, 04:55 ]

    
    Asigurarea supervizării permanente, cuprinsă şi în standardele minime obligatorii, contribuie la creşterea calităţii muncii din cadrul Asociaţiei noastre. Procesul supervizării asigură o permanentă reflecţie asupra actului muncii şi o evaluare a acesteia, împiedicând instalarea rutinei, căderea în automatisme, previne epuizarea profesională, asigură dezvoltarea unui climat adecvat la locul de muncă, contribuie la creşterea coeziunii echipei.

        Cei doi supervizori, psih. Erika Kacso si psihoped. Eva Bartok au terminat masterul de 2 ani „Supervizare în domeniul asistenţei sociale şi igienă mentală” în cadrul Universităţii de Vest Timişoara şi au participat la cursuri de formare organizate la Budapesta în domeniul supervizării de grup şi supervizare individuală. Lucrează cu o abordare pozitivă, scopul fiind identificarea, conştientizarea, mobilizarea, întărirea şi creşterea aspectelor pozitive din munca specialiştilor, mobilizarea resurselor interioare în rezolvarea de probleme.

        Activitatea a fost realizată în cadrul proiectului „Copii si familii speciale - Empowerment pentru familiile care au in grijă copii cu tulburări de dezvoltare (CoFaSp)”.
        Proiectul este derulat de Asociația Autism Baia Mare și beneficiază de o finanțare de 111291.20 Euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda,  Liechtenstein și Norvegia prin granturile SEE 2014 - 2021.
Mai multe detalii găsiți la secțiunea dedicată proiectului: http://www.autismbaiamare.ro/cofasp
Manager de proiect: Andreea Iațu, tel. 0742993067
Active Citizens Fund - Romania
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.
Credit foto: Maximstudio

Conferinta de presa - lansare proiect

postat 1 mar. 2021, 04:27 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 1 mar. 2021, 04:27 ]

        Asociația Autism Baia Mare derulează în perioada 1 februarie 2021 – 31 ianuarie 2022 proiectul  „Copii si familii speciale - Empowerment pentru familiile care au in grijă copii cu tulburări de dezvoltare (CoFaSp)”. Scopul proiectului este creșterea capacității a 100 familii din 3 județe ale României: Maramureș, Satu-Mare și Sălaj și Ucraina care au în grijă copii cu tulburări de dezvoltare prin creșterea calității vieții membrilor în urma activităților de advocacy, servicii sociale inovative și implicarea comunității pe o perioadă de 12 luni. 

Dintre activitățile proiectului:
    - curs cu tema Advocacy pentru părinți, monitorizarea și supervizarea activitaților de advocacy ale părinților
    - consiliere individuală și de grup pentru părinți/tutori
    - sesiuni lunare de olărit și echitație pentru copii
    - activități bilunare de informare, conștientizare și sensibilizare pentru comunitatea maramureșeană împreuna cu copiii, tinerii, cadrele didactice și părinții din 20 de unități școlare: sesiuni de dezvoltare a motricității fine și grosiere (realizarea de obiecte handmade, brățări, tablouri cu licheni, jocuri de societate, activități pentru deprinderi de viață independentă)
    -atelier de planificare strategică pentru angajați și Consiliul Director
    -supervizare externă periodică pentru angajați 
Proiect derulat de Asociația Autism Baia Mare cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.” 

Manager de proiect: Andreea Iațu, tel. 0742993067, office@autismbaiamare.ro

Despre CoFaSp

postat 14 feb. 2021, 02:44 de Site Autism Baia Mare   [ actualizat la 15 feb. 2021, 04:08 ]

Titlul proiectului

Copii și familii speciale - Empowerment pentru familiile care au în grijă copii cu tulburări de dezvoltare (CoFaSp)


Finanțare: 111291.20 E
Cofinațare 13000 E
Valoare totală proiect: 124291.20 E

Durata proiectului: 01.02.2021 - 31.01.2022

Scopul proiectului 
Creșterea capacității a 100 familii din 3 județe ale României: Maramureș, Satu-Mare și Sălaj și Ucraina care au în grijă copii cu tulburări de dezvoltare prin creșterea calității vieții membrilor în urma activităților de advocacy, servicii sociale inovative și implicarea comunității pe o perioadă de 12 luni.

Obiectivul nr. 1 al proiectului

Creșterea gradului de implicare în procesul de recuperare a unui număr minim de 80 de părinți/ tutori ai copiilor cu tulburări de dezvoltare din trei județe ale României: Maramureș, Satu Mare și Sălaj și Ucraina prin ședințe de consiliere individuală și de grup dar și prin dezvoltarea competențelor de advocacy în urma unui curs de formare specializat- minim 40 de părinți și monitorizarea acțiunilor de advocacy pe o perioadă de 12 luni.

 Obiectivul nr. 2 al proiectului

Dezvoltarea unui pachet de servicii sociale inovative pentru minim 100 de copii cu tulburare de dezvoltare din trei județe ale României: Maramureș, Satu Mare și Sălaj și Ucraina pe o perioadă de 12 luni care să cuprindă: intervenție comportamentală bazată pe principiile ABA, logopedie, kinetoterapie, art-terapie inclusiv olărit, meloterapie, terapie senzorială. echitație si Programul Incluziv (program-pilot în România inițiat de Asociația noastră - clase incluzive în școli de masă).

 Obiectivul nr.3 al proiectului 

Activarea comunității maramureșene prin implicarea unui număr de minim 20 de gradinite, școli și licee în evenimentele pentru sensibilizarea și informarea comunitații (minim 500 persoane): 2 Aprilie - Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, Scoala Altfel, activități de motricitate fină și grosieră, activități de socializare și deprinderi de viață independentă  la care vor fi implicati minim 50 de parinti/tutori si minim 50 de copii din Asociația noastră.

 Obiectivul de dezvoltare organizațională al proiectului

Intărirea capacității organizației prin realizarea unui proces participativ de planificarea strategică 2021-2023 și supervizare externă a personalului pentru  angajați în vederea îmbunătăţirii calităţii seviciilor sociale oferite de organizație și creșterea coeziunii și calității echipei.

 Beneficiarii proiectului

- minim 100 de părinti/ tutori ai copiilor cu tulburări de dezvoltare din trei județe ale României: Maramureș, Satu Mare și Sălaj și Ucraina  - părinti/ tutori ai căror copii frecventează serviciile oferite de catre Asociația noastră
- minim 100 copii cu tulburare de dezvoltare  din trei județe ale României: Maramureș, Satu Mare și Sălaj și Ucraina din care 18 tineri cu vârste între 14 -18 ani - care sunt deja într-un program de recuperare al Asociației noastre 
- minim 20 de grădinițe, școli și licee maramureșene (minim 500 persoane implicate: copii, tineri, cadre didactice, părinți ai copiilor tipici, etc.) - instituții cu care am avut de-a lungul anilor un parteneriat, dar și alte instituții cu care nu am stabilit niciun contact pana acum, dar sunt interesate de colaborare
- minim 20 de angajati ai Asociației Autism Baia Mare


Dintre activitățile proiectului:
- curs cu tema Advocacy pentru părinți, monitorizarea și supervizarea activitaților de advocacy ale părinților
- consiliere individuală și de grup pentru părinți/tutori
- sesiuni lunare de olărit și echitație pentru copii
- activități bilunare de informare, conștientizare și sensibilizare pentru comunitatea maramureșeană împreuna cu copiii, tinerii, cadrele didactice și părinții din 20 de unități școlare: sesiuni de dezvoltare a motricității fine și grosiere (realizarea de obiecte handmade, brățări, tablouri cu licheni, jocuri de societate, activități pentru deprinderi de viață independentă)
-atelier de planificare strategică pentru angajați și Consiliul Director
-supervizare externă periodică pentru angajați

Manager de proiect: Andreea Iațu, tel. 0742993067

1-5 of 5